جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ , ۱۳:۰۳:۵۳
avatar avatar avatar
نوشته شده در ۱۴۰۱/۵/۱۹ ساعت ۱۵:۱۵
لینک کوتاه مطلب:

فرماندار بیجار

باید فرش را در تار و پود زندگی به جریان انداخت

احمدرضا قاسمی فرماندار بیجار با تاکید بر ارزش دیرینه فرش بیجار تصریح کرد: فرش باید در تار و پود زندگی مردمان بیجار گروس تنیده شود.

احمد رضا قاسمی در کارگروه فرش که در فرمانداری شهرستان بیجار برگزار شد با اشاره به شعار سال و تحقق آن در زمینه های مختلف اظهار کرد: در سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین که از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده است پیگیر تشکیل خانه خلاق فرش هستیم تا به واسطه نوآوری در حوزه فرش شاهد احیا و پویایی فرش آهنین بیجار باشیم.

وی ضمن بیان نقاط ضعف و قوت حوزه فرش و برگزاری جلسات و کارگروه هایی در این خصوص گفت: در شهرستان بیجار این تفکر وجود دارد که در کنار بخش های خصوصی باید بخش دولتی نیز حتما جهت پیشبرد فعالیت ها حضور داشته باشد در حالی که بخش خصوصی می تواند پویایی بیشتری داشته باشد و در این مسیر نخبگان این عرصه با نوآوری و اتصال این افراد با مقامات ذی نفوذ می تواند مثمر ثمر باشند.

قاسمی با اشاره به ساختار شکنی در تفکرات برخی عناصر فعال در زنجیره ی فرش عنوان کرد: متاسفانه صنعت- هنر فرش هنوز در کشور و شهرستان ما جدی گرفته نشده و بعضاً تردید هایی در خصوص واگذاری برخی مسئولیت ها به برخی ارگان ها وجود دارد.

وی با بیان پیشنهاداتی در زمینه توسعه این صنعت تصریح کرد: گنجاندن نگرش توسعه ای از جمله توجه به مرجع کامل و معتبر در کتاب های مرتبط با فرش، بازگرداندن فرش های قدیمی از دیگر استان ها و کشورها، حضور فرش در تمام مراسمات فرهنگی، ورزشی و سیاسی و ذائقه سازی بنا به نیاز روز و همکاری و همفکری با رشته های نوین از جمله طراحان دکوراسیون می تواند موتور محرک و پیشران این صنعت باشد.

فرماندار بیجار در پایان ضمن اشاره به مشکلات فعالان این عرصه خاطر نشان کرد: حفظ و تامین حقوق مادی و معنوی تولید کنندگان زنجیره فرش، نیاز به تشکیل یک انجمن یا تشکّل جهت پیگیری مطالبات و رفع نیازها و تغییر تفکر و فرهنگ سازی در خصوص بافندگان فرش و نگاه مثبت به عنوان شغلی درآمدزا از مواردی است که باید پیگیری و مرتفع شود.

مدیر جهاددانشگاهی بیجار در ادامه این جلسه گفت: توسعه فرش دست باف بیجار مستلزم تأثیرگذاری بر فرهنگ ایده پردازی، نوآوری، کارآفرینی در بین عموم مردم با طراحی و تولید نوین، برندسازی و ایجاد بازارهای جدید داخلی و خارجی فرش و همچنین رویدادهای توسعه‌ای با ایده‌های تازه و نوآورانه و تقویت نیروهای انسانی توانا و خلاق در این حوزه است.

راحله شریفیان تصریح کرد: شناسایی و توانمندسازی ظرفیت‌ها با هدف رفع چالش های موجود و پیش رو در گام اول و تجاری سازی صنعت فرش دستباف در گام دوم در توسعه این صنعت دارای اهمیت و ضرورت است.

شریفیان در ادامه این جلسه بیان کرد: با توجه به موقعیت استراتژیکی بیجار، این شهر در طول تاریخ دستخوش حوادث متعددی بوده و این عوامل اقتصاد آن را تحت تاثیر قرار داده، با این حال از سال ۱۳۴۰ صنعت فرش بیجار توانست تا حدودی رشد پیدا کند و تنها خواستگاه فرش آهنین در ایران باشد اما در دهه های اخیر مسئله تحریم عرصه را بر این صنعت تنگ کرد.

مدیر جهاد دانشگاهی بیجار به عنوان متولی جذب شرکت های دانش بنیان در این جلسه بیان کرد: مجموعه جهاد دانشگاهی در راستای جذب جوانان نخبه و ادبیات نوآورانه، نگاه ویژه به صنعت فرش جهت احیا و تحرک آن دارد.

وی راه اندازی خانه خلاق فرش در این شهرستان را ضروری دانست و تاکید کرد: ایجاد کافه فرش و نمایش و معرفی تمام مراحل زنجیره فرش دستباف به علاقه مندان، تجار، گردشگران و مردم عادی اقدامی نو در شهرستان خواهد بود.

وی در پایان با اشاره به فرهنگ فرش بافی در میان عامه مردم بیجار افزود: متاسفانه امروزه نسل جوان تمایلی به فرش بافی ندارند که این مسئله نشات گرفته از مسائل و مشکلات متعدد این صنعت در طول ادوار بوده که نیازمند همت جمعی برای تغییر این نگرش است.